GAZTE KLUBEKOEN ERREZETAK

Croissantak

Txintxarri Aldizkaria 2020ko api. 27a, 09:00

Gazte Klubeko haurrek erakutsi dute sukaldean ere oso trebeak direla. Haritz Muguruzak croissant goxoak prestatu ditu, gosaltzeko, meriendatzeko edo noiznahi jateko! 

Osagaiak (24 croissant egiteko)

  • Irina: 550 gramo.
  • Azukrea: 140 gramo.
  • Gurina: 130 gramo.
  • Bi arraultza: nahasketa egiteko bat, eta croissantak gainetik margotzeko bestea.
  • Ur epela: 100 mililitro.
  • Esne epela: 100 mililitro.
  • Legamia freskoa: 25 gramo.
  • Banilla koilarakada bat.
  • Gatz apur bat.
  • Azukre-hautsa, croissanten gainetik botatzeko.

Jarraitu beharreko urratsak

  1. Legamia ontzi batean txikitu, eta, ondoren, ur epela, irina eta azukrea gehitu.
  2. Ongi nahastu guztia, likido eta pinportarik gabe geratu arte. Nahasketa utzi bere horretan, burbuilak ateratzen zaizkion arte. Ontzia tapatu.
  3. Beste ontzi bat hartu, eta osagai hauek nahastu: irina, azukrea, gatza, arraultza bat, esne epela, bainilla eta gurin urtua.
  4. Legamiaren ontziko nahasketa azken horri gehitu. Ikusten baduzue orea oso biguna dagoela irin gehiago gehitu diezaiokezue.
  5. Irin apur bat zabaldu mahai batean, eta orea eskuekin lantzen hasi eta bola egiten hasi.
  6. Ontzi bat hartu, oliba olio apur batekin igurtzi, eta egindako bola sartu. Bizpahiru orduz utzi bertan, puztu dadin. Ontzi hori sukaldeko plastiko garden zati batekin estali.
  7. Oreak borobil forma izan dezan, ongi zabaldu mahaian eta bi zatitan moztu. Oreak 0,5 zentimetroko lodiera izan behar du.
  8. Zabaldu masa, laukizuzen formakoa uzteko, eta triangelu forman mozten hasi.
  9. Triangeluei ebaki txiki bat egin oinaren erdian; mozketa egin dugun lekutik tolestuko ditugu hirukiak.
  10. Erretilu batean utzi guztiak, eta ordu erdiz mantendu bertan, trapu batekin estalita, hazi daitezen.
  11. Labea berotzen jarri, 180 gradutara. Croissantek goitik zein behetik jaso beharko dute beroa.
  12. Croissantak labera sartu aurretik, beste arrautzarekin ongi igurtzi. 
  13. Hamabost minutuz kozinatu croissantak labean. Ateratakoan, azukre-hautsa bota gainetik, eta listo, jateko prest daude!

ON EGIN!

 

Erlazionatuak

'Lekakukis' gailetak

Txintxarri Aldizkaria 2020 api 24 Kultura