Gilda Egunean parte hartu dute herriko zenbait ostalarik

Txintxarri Aldizkaria 2025eko abenduaren 20a

Avenida taberna-jatetxeko Perci eta Yon Mikel, gilda muntatzaileen txapelketako sarietako bat jasotzen. Argazkia: Gilda Eguna.

Euskal gastronomiako pintxo ezagunenetako bat da gilda: olibak, piparrak eta antxoak daramatza kiribilduta makiltxo batean. Gutizia horri omenaldia egite aldera antolatu ohi dute Gilda Eguna eta aurtengo edizioan herriko bi ostalaritza establezimenduk parte hartu dute: Avenida taberna-jatetxea eta Herriko Etxea jatetxea. Avenidako sukaldari Percik saria irabazi du gilda muntatzaileen kategorian.

Antolatzaileek urtero nabarmendu ohi dutenez, Gilda Eguneko txapelketan baino ostalari gehiagok ez dute parte hartzen antzeko beste sariketa eta ekitaldietan. Gipuzkoako udalerri ugaritako ehun ostalari baino gehiagok parte hartu dute, horien artean, Lasarte-Oriako bik.

Gilda pintxoa eta osagaiak toki guztietan dira ezagunak baina horrek ez du esan nahi modu tradizionalean soilik presta daitekeenik, lehiaketan aritu direnek erakutsi dutenez. Osagaiak uztartzeko bestelako teknikak erabili dituzte eta pintxoak dotore aurkeztu dituzte epaimahaikideen aurrean.

Herriko Etxea jatetxeko Javi Penas, pintxoa aurkezten epaimahaikideen aurrean. Argazkia: Gilda Eguna.

Jakiak bakarrik ez, horiek prestatzen dituztenen abilezia ere saritu dituzte. Gilda muntatzaileen txapelketa aurrera eraman dute eta Avenidako sukaldari Percik sarietako bat irabazi du.