Santa Anara bidea, mokaduz mokadu

Txintxarri Aldizkaria 2024ko uzt. 21a, 20:43

Aterpea Merkatari eta Ostalarien Elkarteak Santa Ana pintxoa egitasmoa burutu du igandean. Iaz bezala, bost tabernak parte hartu dute, nahiz eta ez diren berak izan: El Punto, Hiru Aldeta, Buenetxea, Herriko Etxea eta Arima. Guztiek bakailaoa eta piperra erabili behar zituzten osagai nagusi moduan eta 3 eurotan dastatzeko eman lasarteoriatarrei. Gaur bakarrik izan dute horretarako aukera, eta TXINTXARRI izan den lau tabernetan, behintzat, herritarrak lehen ordutik animatu dira pintxoa jatera. 

BUENETXEA EL PUNTO HERRIKO ETXEA HIRU ALDETA
Jose Maria Marin Juanjo Quesada Javier Penas Eduardo Etxeberria
Ohiko eskaintzaren parte bada ere, gaur nabarmendu egin dute beraien proposamena, Santa Anako zapi gorriaren gainean jarrita barran. Bakailaoa, piper berde eta gorri, eta pikillo saltsa ditu osagai. Hamar bat urtetatik beti bera eskaintzen dute, modu batera edo bestera eginda. Bestela ere saltzen badute ere, nabari dute "gehiago" eskatzen dutela ekimen honen harira. Bakailao konfitatua, piper berdea gainean, eta ogi txigortua azpian. Halakoak errutik prestatuko zituen gaur, eguerdirako egindakoak berehala amaitu behar baitzaizkio.  Lehen ordu erdiko arrakasta ikusita, mantentzeko aukera azter dezakeela pentsatu du. Pozik, halako ekimenak "pizgarri" direla uste du. Wonton pastarekin egindako raviolia, piperrada eta bakailaoz bete, saltsa berdean. Osagai zerrenda eta eredua ikusgai zegoen barran eta han izandako tarte laburrean dozena erdi baino gehiago atera dituzte sukaldetik. Ikusitakoaz harago, erantzuna "ona" izan da eguerditik eta jasotako iritziak ere halakoak izan dira. "Jan dutenei gustatu zaie".  Bigarren urtez parte hartu dute egitasmoan. Emazteak erabaki du pintxoa bakailao, barazki eta piperrarekin betetako krepea izatea. Erantzuna ona da eta herritarrak animatu dira probatzera. "Asmoa hori da jendea etorri eta eskatzea". Eta erantzuna ikusita, eskaintzaren parte egitea baloratuko dute.