Sukaldari profesionala eta herri epaimahaia ados jarri ditu Araeta sagardotegiak

Txintxarri Aldizkaria 2023ko abe. 5a, 09:11

Araeta sagardotegia izan da Aterpea elkarteak antolatutako IX. Pintxo Bidearen irabazlea, sari profesionala nahiz herrikoia poltsikoratuta. Bertako sukaldari Carlos Huapayak jaso ditu bi garaikurrak, eta, hunkituta, horrelako egitasmoak eta "sukaldaritzaren artea" bultzatzen jarraitzeko eskatu antolatzaileei. Aurten parte hartu duten bost establezimenduen artean 700 bat pintxo saldu zituzten azaroko azken asteburuan.

Cantala izeneko pintxoa, itsasoa eta lurra fusionatzen dituen bieira gratinatua alegia, izan da Roberto Garcia sukaldariari (sari profesionala nori eman berak erabaki du) eta herri epaimahaia osatu dutenei (Arrieskalleta, Semblante Andaluz, Palomo Linares, Lasartearra eta Virgen de Guadalupe Extremadura Etxea elkarteko kide bana) gehien gustatu zaien jakia, horrek irabazi baititu Aterpea elkartearen IX. Pintxo Bideko bi sariak. Araeta sagardotegiko Carlos Huapaya sukaldariaren elaborazioa da eta berak jaso ditu garaikurrak, iazko aldiko sari profesionalaren alboan jarriko dituenak. Eskerrak eman dizkie antolatzaile eta gainerako parte hartzaileei: Arima, Buenetxea, Plan B eta Herriko Etxea.

Araeta sagardotegiko sukaldari Carlos Huapaya, bieira pintxoa eskuetan duela.

Aterpeako lehendakari Mabel Pedreirak jakinarazi du Lasarte-Orian "oso harrera ona" izan ohi duela egitasmo gastronomiko horrek eta aurtengo bost parte hartzaileek 700 pintxo inguru saldu zituztela azaroaren 24tik 26ra bitartean. 

Lasarte-Oriako Udalak babesten duen jarduera izaki, Sozioekonomia zinegotzi Nuria Fernandez ekitaldian izan da. Aterpeako lehendakariorde Ana Laureanorekin batera, pintxo bidean parte hartu dutenen artean zozkatutako sariak banatu dituzte biek: Pili Lizardi eta Susana Cabezudok 250na euro jaso dituzte erosketa txarteletan, herriko komertzioetan gastatzeko.

Erlazionatuak

Pintxo bideko sariak banatu ditu Aterpeak

Txintxarri Aldizkaria 2023 abe 05 Ekonomia