Naroa Furundarenak bigarren postua eskuratu du 23 urtez azpiko Espainiako txapelketan

Txintxarri Aldizkaria 2022ko uzt. 15a, 10:00
Naroa Furundarena, Michelin kirol gunean jauzi egiten. Artxiboko irudia. Arg.: Ostadar Atletismoa.

23 urtez azpiko Espainiako txapelketa jokatu zen hilaren 9an eta 10ean Santanderren, Kantabrian. Ostadar SKTko Naroa Furundarenak aire zabaleko bigarren Espainiako txapelketari aurre egin dio. Bi aste igaro dira, ekainaren 25ean, absolutu mailako jauzi hirukoitzeko finalean postua eskuratu  zuenetik eta oraingoan, zilarrezko domina jantzi du Lasarte-Oriako atletak

Hilaren 10ean arratsaldeko lehen proba izan zen jauzi hirukoitzekoa. Lasarte-Oriako atletak aurkari zaila izan zuen, Tessy Ebolese; absolutu mailako txapelketan hirugarren izan zen eta Mediterraneoko Jokoetan ere brontzezko domina eskuratu berri zuen arabarrak.

Lehen jauzietan ez zirudien arren, hirugarrenean Ebolesek bere nagusitasuna erakutsi zuen 13 metroetatik gora jauzi egiten.

Bien bitartean, Naroa Furundarena herritarra bigarren postuan zen. Ezinezkoa egin zitzaion 13 metroetara iristea herritarrari, baina 12,72 metroko markarekin –bere marka pertsonaletik zentimetro batera geratu zen Ostadar Atletismoko kidea– zilarrezko domina eskuratu zuen.

Luzera jauziko proban ere aritu zen herritarra, hilaren 9an. Finalera iritsi zen 5,43 metroko markarekin, eta laugarren saiakeran bosgarren postua emango zion 5,70 metroko jauzia egin zuen Ostadarreko kideak.