Txerrikiak dastatzeko festa asteburua, Virgen de Guadalupe elkartean
III. Txerri-hilketa asteburua egingo dute 'Virgen de Guadalupe' Extremeña Elkartean. Berrogeigarren urteurrena ospatzeko, berezitasun bat izango du aurtengo ekitaldiak; elkarteko kideek hilko dute aurtengo txerria. Larunbat eta igandean txerrikiak egin eta dastatu ahal izango dituzte bertara gerturatzen direnek. Bazkide ez diren herritarrek sarrerak erosi beharko dituzte.

Txerrikiak egin, jan eta hotzari aurre hartzeko jaia antolatu du Virgen de Guadalupe elkarteak. Hirugarren txerri hilketa asteburua egingo dute elkarteko kideek, asteburuan.

Elkartea sortu zenetik berrogei urte betetzen dira aurten, eta urteurrena ospatzeko, berrikuntza bat izango du aurtengo ekitaldiak. Elkarteko kideek txerria hilko dute. Horrela jakinarazi dute Angel Barrera, Vicki Marcos, Gabriel Gonzalez, Dimitri Hurtado eta Jose Luis Rubio bazkideek: "Aurten, Berrobiko abeletxe batera joango gara, eta bertako albaitariarekin txerriaren hilketan parte hartuko dugu". Ostiralean, beraz, 16:00etan Berrobi aldera abiatuko dira elkarteko kideak.

Larunbatean, goizetik hasiko dute jaia. 10:30ean, txerria zatitu, eta txorizo eta odolkiak egiteko tailerra antolatu dute. Horren ostean, ogi-mamiak dastatzeko aukera izango da, hamaiketako gisa. Ondoren, 14:30ean, herri bazkaria egingo dute. Menua ere zein izango den jakinarazi dute; garbantzuak sakramentuekin eta meloia. 

Indarrak berreskuratuta, kantuan aritzeko tartea ere izango da. 16:00etan karaokea egingo dute elkartean, eta egunari amaiera emateko, herri afarian elkartuko dira. Haragi parrillada, entsalada eta tarta prestatuko dituzte afaritarako. 

Festak ordea, ez da larunbatean amaituko. Igandean, 11:00etan, Extremadurako gosari tipikoarekin hasiko dute eguna: pattarra, 'perrunillak' eta salda. Herri bazkari batekin amaituko dute festa asteburua. Urdaiazpiko haragi erreak eta mertxikak osatuko dute menua.

Elkarteko bazkideek herritarrei gonbita luzatu diete festa asteburua beraiekin bizi dezaten, eta prestatuko dituzten jaki goxoak dastatzera gerturatu daitezen.

ARGAZKIAK
blog comments powered by Disqus
OHARRAK
  • Odol ateratzea
    Hilabeteko azken astelehenean, otsailaren 26an, eman ahal izango da odola Osasun Zentroan, 17:30etik 20:30era. Anima zaitezte, odola ordezkaezina da eta odol falta dago!
  • Galizia eta Portugalera bidaia
    Biyak Bat elkarteak bidaia antolatu du Galizia eta Portugaleko iparraldera, maiatzaren 27tik ekainaren 5ra. Elkarteko bazkideek 530 euro ordaindu behar dituzte; bazkideak ez direnek, berriz, 580 euro. Izena ematea elkarteko bulegoan egin behar da astelehenetik ostiralera 10:30etik 12:30era.
  • Biziraupeneko sukaldaritza ikastaroa
    Lasarte-Oriako Udalak Biziraupeneko sukaldaritza. Goxoa, erraza eta merkea ikastaroa antolatu du. Saioak otsailaren 22an eta martxoan izango dira: 1, 8, 15 eta 22. Aste osoko menuen antolaketa egin, eta non, zer eta nola egin erosketak irakatsiko dute. Teoria eta praktikak barne. Izen-emateak Gaztelekuan egin behar dira.
ZORION AGURRAK
LAIA ETA ENARA
Zorionak pottokak, bigarren urtebetetzean, familia guztiaren partetik.
AZKEN PDFa
1411 ( Otsailak 16 )
GUARDIAKO FARMAZIAK
Acha-Orbea ( Asteartea)
Hipodromo etorbidea 6
Tel: 943 363549
ASTEA
    • Urbistondo ( Asteazkena )
      San Frantzisko 1
      943 366567
    • Gandarias-Uribe ( Osteguna )
      Iñigo de Loyola 9
      943 019521
    • Orue ( Ostirala )
      Jaizkibel plaza 2
      943 362652
    • Acha-Orbea ( Larunbata )
      Hipodromo etorbidea 6
      943 363549
    • Acha-Orbea ( Igandea )
      Hipodromo etorbidea 6
      943 363549
    • De Miguel ( Astelehena )
      Kale Nagusia 32
      943 371151
    txintxarri@txintxarri.eus
    txintxarri@ttakun.eus
    Geltoki kalea 4, Lasarte-Oria 20160 Gipuzkoa
    943 37 14 48